Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
OPAK AS
Selskap

Pandemiåret 2020: Unngikk permitteringer, ansatte flere

Prosjekter ble stanset da pandemien kom til Norge, og oppdrag forsvant. Men permitteringer var ikke aktuelt.

27/5/2021

Prosjekter ble stanset da pandemien kom til Norge, og oppdrag forsvant. Men permitteringer var ikke aktuelt. Tvert om. På tross av motvinden i 2020, har OPAK ansatt flere.

– 2020 har vært et krevende år for mange i vår bransje. Men vi har valgt å investere i enda flere ansatte, og har et enda sterkere lag nå enn før pandemien, sier Jan-Henry Hansen, administrerende direktør i OPAK. -Vi har vært her i 60 år, og skal være her i 60 år til. Vi vet at markedet kommer tilbake. Da skal vi ha den beste kompetansen.

Sommeren 2020 falt omsetningen i hele markedet, også for OPAK. Der og da ble situasjonen vurdert som alvorlig, men ledelsen var fast på to ting: Vi skal ta vare på de ansatte, og OPAK skal være et enda bedre selskap etter pandemien.

– OPAK er en sterk bedrift med ryddige finansielle forhold. Vi ville ikke falle for fristelsen med kortsiktige løsninger som permitteringer og statlig støtte, sier Hansen.

I løpet av 2020 har OPAK økt antall ansatte, og har fortsatt å rekruttere i 2021 for alle de tre OPAK-selskapene i Oslo, Bergen og Trondheim. Ved utgangen av april var det 130 ansatte i OPAK-gruppen.

Etter kontinuerlig omsetningsvekst de siste ti årene, endte 2020-omsetningen på 194,3 millioner kroner, mot 194,8 millioner kroner året før. Driftsresultatet ble 4,9 millioner kroner, mot 13,0 millioner kroner i 2019.

– Vi tar vare på folkene våre, og vi har investert for fremtiden. Det er 2020 i et nøtteskall, sier Hansen.

Relevante artikler